Consular Instruction Guide 2015

ကူဝိတ်မြို့၊ မြန်မာသံရုံးသည် မြန်မာနိုင်ငံသားများအတွက် အောက်ဖော်ပြပါ ကောင်စစ် ရေးရာကိစ္စရပ်များကို ဆောင်ရွက်ပေးလျက် ရှိပါသည် -

ပြည်ထောင်စုသမ္မတမြန်မာနိုင်ငံတော်သံရုံး၊ ကူဝိတ်မြို့

ကူဝိတ်မြို့၊ မြန်မာသံရုံးသည် မြန်မာနိုင်ငံသားများအတွက် အောက်ဖော်ပြပါ ကောင်စစ်ရေးရာ ကိစ္စရပ်များကို ဆောင်ရွက်ပေးလျက် ရှိပါသည် -

(က)    နိုင်ငံကူးလက်မှတ်သက်တမ်းတိုးပေးခြင်း၊
(ခ)    နိုင်ငံကူးလက်မှတ်အသစ်လဲလှယ်ပေးခြင်း၊
(ဂ)    မည်သူမည်ဝါဖြစ်ကြောင်း သက်သေခံလက်မှတ် (C of I) သက်တမ်းတိုး ပေးခြင်း၊
(ဃ)    မည်သူမည်ဝါဖြစ်ကြောင်း သက်သေခံလက်မှတ် (C of I)ထုတ်ပေးခြင်း၊
(င)    ကိုယ်စားလှယ်လွှဲအပ်ခြင်းဆိုင်ရာ ကိစ္စရပ်များ ထောက်ခံပေးခြင်း
(စ)    ထောက်ခံစာများထုတ်ပေးခြင်း
(ဆ)    အခြားကိစ္စရပ်များ
(ဇ)    သက်ဆိုင်ရာဝန်ကြီးဌာများသို့ ရည်ညွှန်းပေးပို့ရသည့် ကိစ္စရပ်များ

(က) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် သက်တမ်းတိုးပေးခြင်း

(၁)    ဝင်ငွေခွန်ပေးဆောင်သူများလျှောက်ထားခြင်း

လိုအပ်ချက်များ

(၁) သက်တမ်းတိုးပုံစံ လျှောက်လွှာ
(၂) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၃) ဝင်ငွေခွန်အကျေပေးဆောင်ထားသော ြေပစာ
(၄) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၅) ဓါတ်ပုံ (၃) ပုံ + jpeg. Soft Copy CD (ပူးတွဲပေးရန်)
(၆) သက်တမ်းတိုးကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၈/- + ပုံစံကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၁/-

(၂)    ကျောင်းသားများလျှောက်ထားခြင်း

လိုအပ်ချက်များ

(၁) သက်တမ်းတိုးပုံစံ လျှောက်လွှာ
(၂) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၃) သက်ဆိုင်ရာကျောင်းမှ ကျောင်းသားြဖစ်ကြောင်း ထောက်ခံစာမူရင်း (ကျောင်းတက်မည့်ကာလကို ဖော်ပြရန် လိုအပ်ပါသည်။)
(၄) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၅) ဓါတ်ပုံ (၃) ပုံ +  jpeg. Soft Copy CD (ပူးတွဲပေးရန်)
(၆) သက်တမ်းတိုးကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၈/- + ပုံစံကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၁/-

 (၃)    မှီခိုသူများလျှောက်ထားခြင်း

လိုအပ်ချက်များ

(၁) သက်တမ်းတိုးပုံစံ လျှောက်လွှာ
(၂) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၃) မှီခိုသူ၏ ဝင်ငွေခွန်အကျေပေးဆောင်ထားသော ြေပစာမူရင်း
(၄) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၅) ဓါတ်ပုံ (၃) ပုံ +  jpeg. Soft Copy CD (ပူးတွဲပေးရန်)  
(၆) သက်တမ်းတိုးကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၈/- + ပုံစံကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၁/-

(၄)    နိုင်ငံခြားသားခင်ပွန်းမှီခိုသူများလျှောက်ထားခြင်း

လိုအပ်ချက်များ

(၁) သက်တမ်းတိုးပုံစံ လျှောက်လွှာ
(၂) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၃) အပြန်လေယာဉ်စရိတ်ပေးသွင်းထားသော ပြေစာမူရင်း (ကူဝိတ်ဒီနာ ၂၀၀/-)
(၄) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၅) ဓါတ်ပုံ (၃) ပုံ +  jpeg. Soft Copy CD (ပူးတွဲပေးရန်)
(၆) သက်ဆိုင်ရာနိုင်ငံအစိုးရမှ ထုတ်ပေးထားသော မိသားစုစာရင်း
(၇) လက်ထပ်စာချုပ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၈) ခင်ပွန်း၏ နိုင်ငံသားမှတ်ပုံတင်
(၉) သက်တမ်းတိုးကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၈/- + ပုံစံကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၁/-

(ခ) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် အသစ်လဲလှယ်ထုတ်ပေးခြင်း

လိုအပ်ချက်များ

(၁) သက်တမ်းတိုးပုံစံ လျှောက်လွှာ
(၂) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၃) ဝင်ငွေခွန်အကျေပေးဆောင်ထားသော ပြေစာမူရင်း
(၄) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၅) ဓါတ်ပုံ (၃) ပုံ +  jpeg. Soft Copy CD (ပူးတွဲပေးရန်)
(၆) (၃) ရက်ကြာပါမည်
(၇) စာအုပ်အသစ်ထုတ်ပေးကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၈/- + ပုံစံကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၁/-

မှတ်ချက်။ နိုင်ငံကူးလက်မှတ်သက်တမ်း (၁၀)နှစ်ပြည့်ခြင်းနှင့် စာရွက်အနည်း ငယ်သာကျန်သောကိစ္စရပ်များအတွက် မြန်မာနိုင်ငံကူးလက်မှတ် ကိုင်ဆောင်သူ များနှင့် ၎င်းတို့၏ မှီခိုသူများ နိုင်ငံကူးလက်မှတ်အသစ် လျှောက်ထားနိုင်ပါသည်။

(ဂ) မည်သူမည်ဝါဖြစ်ကြောင်း သက်သေခံလက်မှတ်သက်တမ်းတိုးခြင်း

လိုအပ်ချက်များ

(၁) မိဘ/အုပ်ထိန်းသူ (၂) ဦးလက်မှတ်ရေးထိုးတင်ပြသည့် လျှောက်လွှာ
(၂) မိဘ/အုပ်ထိန်းသူ၏ ဝင်ငွေခွန်အကျေပေးဆောင်ထားသော ပြေစာမူရင်း
(၃) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၄) ဓါတ်ပုံ (၃) ပုံ +  jpeg. Soft Copy CD (ပူးတွဲပေးရန်)
(၅) မည်သူမည်ဝါဖြစ်ကြောင်း သက်သေခံလက်မှတ်မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၆) စာအုပ်အသစ်ထုတ်ပေးကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၈/- + ပုံစံကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၁/-

(ဃ) မည်သူမည်ဝါဖြစ်ကြောင်း သက်သေခံလက်မှတ်အသစ်ထုတ်ပေးခြင်း

ကလေးများအတွက် မြန်မာနိုင်ငံကူးလက်မှတ်အသစ်လျှောက်ထားခြင်း

လိုအပ်ချက်များ

(၁) မိဘ/အုပ်ထိန်းသူ (၂) ဦးလက်မှတ်ရေးထိုးတင်ပြသည့် လျှောက်လွှာ
(၂) မိဘ/အုပ်ထိန်းသူ၏ ဝင်ငွေခွန်အကျေပေးဆောင်ထားသော ပြေစာမူရင်း
(၃) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၄) ဓါတ်ပုံ (၃) ပုံ +  jpeg. Soft Copy CD (ပူးတွဲပေးရန်)
(၅) မည်သူမည်ဝါဖြစ်ကြောင်း သက်သေခံလက်မှတ်မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၆) စာအုပ်အသစ်ထုတ်ပေးကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၈/- + ပုံစံကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၁/-

လူဝင်မှုကြီးကြပ်ရေးထိန်းသိမ်းမှုစခန်းများတွင် ထိန်းသိမ်းခံနေရသူများလျှောက်ထားခြင်း

လိုအပ်ချက်များ

(၁) ကိုယ်တိုင်ရေးလျှောက်လွှာ
(၂) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၃) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၄) ဓါတ်ပုံ (၃) ပုံ +  jpeg. Soft Copy CD (ပူးတွဲပေးရန်)
(၅) မည်သူမည်ဝါဖြစ်ကြောင်း သက်သေခံလက်မှတ်ကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၈/-
      + ပုံစံကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၁/-

(င) ကိုယ်စားလှယ်လွှဲအပ်ခြင်းဆိုင်ရာ ထောက်ခံချက်များ

လိုအပ်ချက်များ

(၁) တံဆိပ်ခေါင်းကပ်ထားသော ထောက်ခံချက် ရယူလိုသည့် စာရွက်စာတမ်း
(၂) သက်သေအဖြစ် လက်မှတ်ရေးထိုးမည့်သူ နှစ်ဦး
(၃) သက်သေအဖြစ် လက်မှတ်ရေးထိုးမည့်သူများ၏ အချက်အလက်များ (နိုင်ငံကူးလက်မှတ်အမှတ်၊ နိုင်ငံသားစီစစ်ရေးကဒ်အမှတ်၊ လိပ်စာ)
(၄) ကိုယ်စားလှယ်လွှဲအပ်မည့်သူကိုယ်တိုင် သံရုံးသို့လာရောက်ရန် (နိုင်ငံကူး လက်မှတ် ယူဆောင်လာရန်)
(၅) ကိုယ်စားလှယ်လွှဲသည့် General Power/ Special Power နှင့် နိုင်ငံကူး လက်မှတ် မိတ္တူများ
(၆) ဆောင်ရွက်ခ ကူဝိတ် ဒီနာ ၆/- (ငွေသား)

(စ) ထောက်ခံစာထုတ်ပေးခြင်း

မွေးစာရင်း၊ လက်ထပ်စာချုပ်၊ ဘွဲ့၊ ဒီကရီ၊ ဒီပလိုမာ၊ ယာဉ်မောင်းလိုင်စင်၊ ပြစ်မှုကင်းရှင်းကြောင်း ရဲစခန်းထောက်ခံစာ စသည့် စာရွက်စာတမ်းများ ထောက်ခံချက်ရယူလိုပါလျှင် ယင်းစာရွက်စာတမ်းများကို ဦးစွာ မြန်မာနိုင်ငံရှိ နိုတြီရှေ့နေများက ထောက်ခံဘာသာပြန်ပြီး၊ ယင်း နိုတြီထောက်ခံချက်ပေါ်တွင် မြန်မာနိုင်ငံ၏ နိုင်ငံခြားရေးဝန်ကြီးဌာန (နေပြည်တော်/ရန်ကုန်) မှ ထောက်ခံ ေပးထားသော (သက်တမ်း ၆-လ အတွင်းရှိသည့်) စာရွက်စာတမ်းများကိုသာ သံရုံးမှ ထပ်ဆင့်ထောက်ခံပေးနိုင်ပါသည်။

လိုအပ်ချက်များ

(၁) ထောက်ခံချက်ထုတ်ပေးပါရန် ကိုယ်တိုင်ရေးလျှောက်လွှာ
(၂) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၃) ထောက်ခံစာလိုသည့် နိုတြီမူရင်းနှင့်မိတ္တူ
(၄) ဆောင်ရွက်ခ ကူဝိတ် ဒီနာ ၆/- (ငွေသား)

နိုတြီကိစ္စ Notary Service

(ဆ) အခြားကိစ္စရပ်များ

ပထမဦးဆုံးဝင်ငွေခွန်ပေးဆောင်သူများအတွက်
(တွက်ချက်ပုံနမူနာကို Website ၌ ဖော်ပြထားပါသည်။)

လိုအပ်ချက်များ

(၁) အခြေခံလစာဖော်ပြထားသည့် ကုမ္ပဏီမှစာ (မူရင်း) နှင့် မိတ္တူ
(၂) လျှောက်လွှာ
(၃) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၄) ဓါတ်ပုံ (၁) ပုံ (ပူးတွဲပေးရန်)
(၅) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ

ဒုတိယအကြိမ်နှင့် နောက်ပိုင်းဝင်ငွေခွန်ပေးဆောင်သူများအတွက်
(တွက်ချက်ပုံနမူနာကို Website ၌ ဖော်ပြထားပါသည်။)

လိုအပ်ချက်များ

(၁) နောက်ဆုံးအကြိမ်အခွန်ထမ်းဆောင်ထားသည့် ပြေစာမူရင်းနှင့် မိတ္တူ
(၂) လျှောက်လွှာ
(၃) ကိုယ်ရေးရာဇဝင် (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၄) ဓါတ်ပုံ (၁) ပုံ (ပူးတွဲပေးရန်)
(၅) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မူရင်းနှင့် မိတ္တူ

[မှတ်ချက်။ မြန်မာနိုင်ငံကူးလက်မှတ်ကိုင်ဆောင်၍ ပြည်ပ၌ အလုပ်လုပ်နေသူ အားလုံး သည် သက်ဆိုင်ရာ ဘဏ္ဍာရေးနှစ် (ဧပြီ ၁ ရက်နေ့မှ မတ်လ ၃၁ ရက်နေ့အထိ) အလိုက် ပြည်ထောင်စုသမ္မတမြန်မာနိုင်ငံတော်သို့ ဝင်ငွေခွန် ထမ်းဆောင်ရန် တာဝန်ရှိပါသည်။ နှစ်လွန် ဘဏ္ဍာရေးနှစ်များအတွက် ဒဏ်ကြေးငွေ  ပေးဆောင်ရ ပါမည်။]

နိုင်ငံကူးလက်မှတ် ပျောက်ဆုံး/ ပျက်စီးခြင်းများအတွက်

လိုအပ်ချက်များ

(၁) ပျောက်ဆုံး/ပျက်စီးရသည့် အကြောင်းရင်းကို ဖော်ပြထားသည့် လျှောက်လွှာ
(၂) ရဲစခန်းထောက်ခံချက် (ပျောက်ဆုံးခြင်းအတွက်သာ)
(၃) နိုင်ငံကူးလက်မှတ် မိတ္တူ
(၄) ဝင်ငွေခွန်အကျေပေးဆောင်ထားသော ပြေစာမူရင်း
(၅) ကိုယ်ရေးရာဇဝင်ပုံစံ (ဓါတ်ပုံကပ်ရန်)
(၆) ဓါတ်ပုံ (၃) ပုံ +  jpeg. Soft Copy CD (ပူးတွဲပေးရန်)
(၇) နိုင်ငံကူးလက်မှတ်အသစ်ကြေး ကူဝိတ်ဒီနာ ၈/- + သတ်မှတ်ဒဏ်ကြေး
(၈) မြန်မာနိုင်ငံရှိ နိုင်ငံကူးလက်မှတ်ထုတ်ပေးရေးအဖွဲ့သို့ ရည်ညွှန်းပေးပို့ရန် လိုအပ်ပြီး ခွင့်ပြုပါက နိုင်ငံကူးလက်မှတ်အသစ်ထုတ်ပေးမည် ဖြစ်ပါသည်။

(ဇ) သက်ဆိုင်ရာ ဝန်ကြီးဌာနများသို့ ရည်ညွှန်းပေးပို့ရန် လိုအပ်သည့်ကိစ္စရပ်များ

(၁) မွေးဖွားသည့်ကလေးအား မိခင်၏နိုင်ငံကူးလက်မှတ်အတွင်းထည့်သွင်းခြင်း
(၂) နိုင်ငံကူးလက်မှတ်အဆင့်အတန်း ပြောင်းလဲခြင်း
(၃)ကလေးအားမိခင်၏နိုင်ငံကူးလက်မှတ်မှ ခွဲထုတ်၍ မည်သူမည်ဝါဖြစ်ကြောင်း သက်သေခံ  လက်မှတ် ကိုင်ဆောင်ခွင့်လျှောက် ထားခြင်းကိစ္စ
(၄)မည်သူမည်ဝါဖြစ်ကြောင်း သက်သေခံလက်မှတ်ကိုင်ဆောင်ထားသည့် ကလေးအား မိခင်၏ နိုင်ငံကူးလက်မှတ်အတွင်း ပြန်လည်ထည့်သွင်းခြင်း
(၅)သင်္ဘောသားအဖြစ်မှ ကုန်းပေါ်တွင် အလုပ်လုပ်ကိုင်သူအဖြစ် ပြောင်းလဲခွင့် လျှောက်ထားခြင်း

အထက်ဖော်ပြပါကိစ္စများမှာ မြန်မာနိုင်ငံရှိ သက်ဆိုင်ရာဝန်ကြီးဌာနများသို့ ရည်ညွှန်းပေးပို့ ခွင့်ပြုချက် တောင်းခံရပါသဖြင့် ကြိုတင်လျှောက်ထားကြရန် ဖြစ်ပါသည်။

အထူးသတိပေးချက်

၁။  ကူဝိတ်နိုင်ငံ၌ အလုပ်လုပ်ကိုင်နေထိုင်ကြသော မြန်မာနိုင်ငံသားများ သည် မိမိတို့နိုင်ငံကူးလက်မှတ်များ သက်တမ်းတိုးပြီးတိုင်း၊ အသစ်လဲလှယ်ပြီး တိုင်း၊ နေရပ်လိပ်စာပြောင်းလဲတိုင်း ကူဝိတ်နိုင်ငံ၊ လူဝင်မှုကြီးကြပ်ရေးဌာနသို့ မပျက်မကွက်သွားရောက်သတင်းပို့ကြရန်၊ ပျက်ကွက်ပါက ၎င်းတို့ သတ်မှတ်သည့် ဒဏ်ကြေးပေးဆောင်ရမည်ြဖစ်ကြောင်းနှင့် ကူဝိတ်နိုင်ငံ၌ နေထိုင်ခွင့်သက်တမ်းတိုးရန် လျှောက်ထားချိန်၌ မိမိနိုင်ငံကူးလက်မှတ်၌ ကျန်ရှိနေသည့် သက်တမ်းကာလနှင့့်ညီမျှသည့် ကာလကိုသာ နေထိုင်ခွင့် သက်တမ်းတိုးပေးမည်ြဖစ်သည်ဟု သိရှိရပါကြောင်း၊ သတိပြုဆောင်ရွက်ကြ ပါရန် အသိပေးနှိုးဆော်အပ်ပါသည်။

၂။   မိမိနိုင်ငံကူးလက်မှတ်၌ သက်တမ်း (၆) လသာ ကျန်ရှိတော့ချိန်၌ ဗီဇာလျှောက်ထားရေး၊ လေယာဥ်လက်မှတ်ဝယ်ယူရေး၊ နေထိုင်ခွင့် သက်တမ်းတိုးရေးတို့အတွက် အခက်အခဲရှိနိုင်ပါသဖြင့် နိုင်ငံကူးလက်မှတ် သက်တမ်းတိုးရေး / အသစ်ထုတ်ယူရေးအတွက် အချိန်မီ ဆောင်ရွက်ကြပါရန် အကြံပြုအပ်ပါသည်။

*Kindly check Consular Hours, (Kuwait's Time) and Official Holidays before you contact and come to Embassy.

Income Tax

For First Time Payment of Income Tax Requirements

Requirements

(1)     Company letter stating employees' monthly basic salary. (Original)
(2)     Application Letter addressed to the Ambassador, Embassy of the Union of Myanmar.
(3)     One Photograph + jpeg. Soft Copy CD
(4)     Personal History Form ( C.V. form )

For the Next Time Payment of Income Tax

Requirements

(1)    Application Letter addressed to the Ambassador, Embassy of the Union of Myanmar.
(2)    The last time receipt of income tax (original)
(3)   One Photograph + jpeg. Soft Copy CD
(4)     Personal History Form ( C.V. form )

Domestic Help / Maids / Foreign Domestic Workers
The Embassy does not encourage Myanmar females to be employed as domestic workers unless employment with Myanmar citizens / families. However, special consideration may be given upon certain social conditions on application.

Issuance of New Passport

Requirements

(1)     Application letter addressed to the Ambassador, Embassy of the Union of Myanmar.
(2)     Passport original and Photo copy of Passport ( every stamped pages )
(3)     Income Tax payment must be up to date when applying for a new Passport
(4)     Three photographs + jpeg. Soft Copy CD
(5)     Personal history form ( C.V. form )
(6)     Issuance within 10 days / 14 working days for those from outside Kuwait.
(7)     Fees KD 30/- ( cash only )

Note : Myanmar Passports holders and their dependents are eligible to apply for a new Passport when there are only a few pages left or over 10 years.

Renewal of Passport

Requirements

(1)     Application letter addressed to the Ambassador, Embassy of the Union of Myanmar.
(2)     Up to date receipt of income tax
(3)     Passport original and Photo copy of Passport ( every stamped pages )
(4)     Three photographs + jpeg. Soft Copy CD
(5)     Personal history form ( C.V. form )

(6)     Issuance within 10 days / 14 working days for those from outside Kuwait.
(7)     Renewal fees KD 8/- + Form fees KD 1/- ( Cash only )

Note : Myanmar Passport holders are required to renew their Passports before the date of expiry. A fine will be levied if the Passport is not renewed in time.

Renewal of Passports for Students

Requirements

(1)     Application letter addressed to the Ambassador, Embassy of the Union of Myanmar.
(2)     Letter of attendance / confirmation of student status from the respective school ( also to mention the duration of study required)
(3)     Photo copy of student card / student pass
(4)     Photo copy of Passport ( every stamped pages )
(5)     One photograph + jpeg. Soft Copy CD
(6)     Personal history form ( C.V. form )
(7)     Renewal fees KD 8/- + Form fees KD 1/- ( Cash only )

Note : All students Passports are renewed within a day. However for private and missionary schools students two to three working days are required for processing.

Renewal of 1 year validity Passport ( Social Visit )

The Embassy is not authorized to renew Passports with (1) year validity. However, the Embassy reserves the right to assess each case on an individual basis with due consideration upon special circumstances.

Loss / Damage of passport

Requirements

(1)     Application letter stating detail of loss / damage
(2)     Police report ( for lost only )
(3)     Copy of passport
(4)     Personal history form ( C.V. form )
(5)     Three Photographs + jpeg. Soft Copy CD
(6)     Payment of fine

Country Endorsements

Requirements

(1)     Personal letter address to Ambassador, Myanmar Embassy, Kuwait
(2)    Original Passport
(3)     Up to date receipt of income tax
(4)     Can apply up to 5 countries per application
(5)     Fees KD 8/- + Form fees KD 1/- ( Cash only )

Note : Application for endorsement to all countries.

Issuance of New Certificate of Identity ( C of I ) Requirements

(1)    Application letter by parents / guardian
(2)    Up to date income tax receipt of parents/ guardian
(3)    Copy of current C of I ( if applicable )
(4)    Personal history form ( C.V . form )
(5)    Three Photographs  + jpeg. Soft Copy CD
(6)    Issuance fees KD 8/- + Form fees KD 1/- ( Cash only )

Renewal of Certificate of Identity ( C of I ) Requirements

(1)    Application letter by parents / guardian
(2)    Up to date income tax receipt of parents/ guardian
(3)    Photo copy of C of I
(4)    Renewal fees KD 8/- + Form fees KD 1/- ( Cash only )

Attestation of Powers of Attorney

Requirements

(1)     Revenue stamped document.
(2)     Signature of 2 witnesses.
(3)     Particulars of witnesses such as Passport No. NRC No, address must be stated.
(4)     Person authorizing GP / SP must come to the Embassy in person and sign before the consular officer (original passport needed ).
(5)     Photo copy of GP / SP and passport
(6)    Fees KD 8/- + Form fees KD 1/- ( Cash only )

Attestation of Certification

Various documents such as Birth Certificate / Marriage Certificate / Degrees / Diploma / Driving license ..... etc needed for attestation / certification should be notarized by a registered Notary Public in Myanmar and endorsed by the Ministry of Foreign Affairs ( MOFA ) in Nay Pyi Taw / Yangon, which ( valid for 6-months ) prior to submission to the Myanmar Embassy. MOFA Notary Service

Legalization

Document which is legalized by the City of Origin or Foreign Office of the State of Kuwait (if applying from outside of the State of Kuwait, the document must be legalized by Foreign Ministry of respective countries.)

  1. Application Letter addressed to Ambassador
  2. Original Documents of the legalization
  3. Legalization Fee KWD + Fedex Fee (Note : Processing time will take at least minimum one week.)

Matters needed to be referred to the respective Ministry

(1)    Inclusion of new born child in mother's Passport
(2)    Change of status
(3)    Separation of child from mother's Passport and issuance of new Certificate of Identity ( C of I )
(4)    Inclusion of a child who holds C of I to mother's Passport
(5)    Change of status to dependent of foreign husband or wife
(6)    Change of status from seaman to shore job and from shore job to seaman

Note : The above mentioned cases need to be referred to the respective Ministry in Myanmar. Hence, it is advisable to submit in advance.

 

You are here: Home consular